Здравейте,
искам да ви попитам - т.к. ако взема болнични листа по време на бременност да кажем през цялата бременност - това че ще получавам обезщетение от болнични дали ще се отрази на майчинството ми ?
Дали майчинството ми ще бъде минимално зареди това, че съм взимала болнични ?
Благодаря ви предварително!
Благодаря Ви !
Здравейте,
искам да ви попитам една информация става въпрос за майчинство със следния казус- една лице е назначена на 17.03.2014 на постоянен трудов договор. Първият болничен 45 дни преди раждането му започва на същата дата на назначаване 17.03.2014. Следващите болнични си вървят, както трябва, но НОИ отказва да изплати болничните т.к. лицето няма 12 месеца осигуряване.
Въпроса ми е след като се натрупа този стаж в един момент, дали ще започне изплащането на майчинството и дали е проблем, че дата на назначаването е равна на датата на болничния ?
Очаквам отговор, предварително благодаря !
Благодаря за отговора, а освен Трудов доход, кои друг има този фонд общо заболяване и майчинство ?
Предваротелно, благодаря! Страхотни сте ! :give_rose:
Здравейте, искам да ви попитам една информация- лице което получава доходи от ТД и има изплатен доход от граждански договор през годината, при бременост и раждане ще се зачита ли  дохода от гражданския договор при определянето на майчинството на първата година на база осигуряването на лицето ?
Предварително благодаря!
Лек ден!
Здравейте, искам да ви попитам една информация относно подаването на декларация чл.55-ЗДДФЛ. Имам един депозит, който падежа му беше сега март.2013г., банката внесе лихвата по него към бюджета. Въпроса ми е дали трябва през април да подам декларация по чл.55 ?
Предварително, благодаря!
На база доходът, от който е изчислено обезщетението
Благодаря, а още един въпрос -лице, което осигур.доход му е 125.00 лева- обезщетението, което ще получи от НОИ ще бъде 90 % на база 125.00 или мин.работна заплата за страната ?
Здравейте, страхотни сте с тези калкулатори, които предоставяте. Искам да попитам една информация, която не ми е много ясна : Лице, което е назначено на ТД , но е в болнични през целия период на бременост, после при калкулирането на обезщетението от НОИ за първата година на каква база ще вземат осигур.доход на база обезщетението от болничния или на база каквато е дохода на лицето без болнични ?
Предварителбо, благодаря!